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	Question: 

Is it acceptable to use the most favourable value of “RTI –mechanical impact” and “RTI – mechanical strength”, for a plastic material in the enclosure?

For example, if a material has specified RTI –mechanical impact = 105 °C and RTI – mechanical strength = 120 °C, could the value 120 °C then be used to satisfy the requirement in the standard?

Answer: 

Yes (as IEC 60079-0:2011 specify not more than “RTI-mechanical”).

Background:
According to section 7.1.2.2 d) specification of “RTI – mechanical” is acceptable for plastic materials in enclosures. In earlier editions of the standard specification of “RTI mechanical impact” was required. 
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