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	Question.
Is it required that a luminaire manufacturer specifies, in certification documentation, the electronic ballasts used in Ex nA luminaires by type and model? 

 

Answer. 
It is acceptable that, for all compliance requirements of this standard except for surface temperature determination, if the ballast complies with the referenced standards in clause 21.2.5.5 it would not be necessary to define the component. However, each electronic ballast provides a different thermal behaviour when tested according to the requirements of this standard, irrespective of whether the ballast electrical parameters remain constant.

It is a requirement that any electronic ballast used in an Ex nA luminaire must be specified by type and model.
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